Bitcoin Lightning Node Operators Bereid je voor op een golf van nieuwe gebruikers na Bull Run

Routing node operators voor Bitcoin’s Lightning Network bereiden zich voor op een golf van nieuwe gebruikers als BTC een stierengevecht aangaat.

Lightning Network (LN), dat in 2018 werd gelanceerd als oplossing voor goedkopere en real-time betalingen, bereidt zich voor op een opleving in het gebruik na de meest recente Bitcoin-prijsrally.

Volgens een rapport van CoinDesk zijn LN-ontwikkelaars nog steeds bezorgd over bugs in het onderliggende protocol en noemen ze het gebruik ervan mogelijk „roekeloos“ vanwege de kans op het verlies van geld.

Tudor Iova, oprichter van BTCfractura en een Lightning routing node operator, vertelde CoinDesk dat sluipende Bitcoin-kosten meer klanten naar het protocol zouden drijven:

„Hogere bitcoin prijzen gaan hand in hand met hogere transactiekosten voor on-chain betalingen.“

Volgens de gegevens van BitInfoCharts zijn de gemiddelde Bitcoin-kosten op het hoogste niveau in meer dan twee jaar, met een piek van $13,10 op 30 oktober.

Ter vergelijking: LN-betalingen kosten doorgaans minder dan een cent en kunnen in real-time plaatsvinden zodra het duurdere initiële kanaal is opgezet.

Iova raadde gebruikers aan om gebruik te maken van de relatief goedkopere kanaalopzetkosten in het weekend en om LN-transacties tijdens de week te gebruiken om hoge mijnbouwkosten te vermijden.

Hij ging verder:

„We bereiden ons voor op een stierengevecht door nieuwe kanalen te openen en onze Lightning node verbinding met andere knooppunten te verbeteren.“

Sprekend met CoinDesk, zei Bitfinex CTO Paolo Ardoino dat LN al in staat was om duizenden nieuwe gebruikers te ondersteunen. Hij noemde het lanceren van nodes en het onderling verbinden ervan „geen erg complexe taak“ en voorspelde dat de golf van nieuwe gebruikers zou leiden tot een algemene versterking van het netwerk.

De Amerikaanse voorraden deden het goed op woensdag (4 november), met de Nasdaq Composite die 3,85% hoger ligt. Bitcoin lijkt echter nog harder te gaan strijden. Dit artikel probeert uit te leggen waarom zowel Amerikaanse aandelen als Bitcoin stijgen.

Hoewel de verkiezingsuitslagen in de VS nog niet helemaal duidelijk zijn en het misschien nog even duurt voordat we zeker weten wie de volgende Amerikaanse president zal zijn – vooral omdat het campagneteam van president Trump al rechtszaken heeft aangespannen in drie staten van het slagveld – ziet het er momenteel naar uit dat Joe Biden de presidentiële race met een kleine marge zal winnen. Wat het Amerikaanse Congres betreft, lijkt het erop dat het Huis van Afgevaardigden en de Senaat de Democraten en de Republikeinen respectievelijk onder controle zullen houden.

Op woensdag hebben de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500 en de Nasdaq Composite de reguliere sessie afgesloten met een winst van respectievelijk 1,34%, 2,21% en 3,85%.

Lindsey Bell, Chief Investment Strategist bij Ally Invest, vertelde CNBC:

„Het ziet er naar uit dat we een gesplitst congres zullen zien, wat, gebaseerd op de geschiedenis, de voorkeur van de aandelenmarkt is geweest. U kunt deze verwachting zien die in de markt [Woensdag] met gezondheidszorg wordt geprijst, leiden de communicatiediensten en de technologieaandelen de markt“.

En Brad McMillan, Chief Investment Officer bij Commonwealth Financial Network, vertelde CNBC:

„Zonder een blauwe golf, zullen we waarschijnlijk zien dat de Senaat zeer nauw verdeeld blijft, wat de beleidsopties zal beperken van degene die het voorzitterschap wint. Dat sluit waarschijnlijk elke substantiële activiteit op het gebied van belastingen uit, evenals het beperken van acties om de grote technologiebedrijven te controleren.

Een GOP-gecontroleerde Senaat is zowel goed nieuws als slecht nieuws voor Amerikaanse bedrijven.

Aan de ene kant, zal de Grote Leider Mitch McConnell van de Senaat het zeer moeilijk, zo niet onmogelijk maken voor Biden (als hij President wordt) om de vennootschapsbelasting te verhogen of om enige zware regelgeving op te leggen aan Amerikaanse bedrijven (vooral die welke de olie- en gassector zouden kunnen beïnvloeden).

Aan de andere kant houden de Republikeinen niet van het idee van verdere fiscale stimuleringspakketten van meerdere biljoenen dollars. Dus, zelfs als tijdens de „lame duck session“ van het Congres, de Senaat een biljoen dollar stimuleringspakket zou kunnen goedkeuren om de Amerikaanse economie een broodnodige impuls te geven, lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat ze volgend jaar bereid zullen zijn om mee te gaan met eventuele toekomstige fiscale stimuleringsmaatregelen die Biden en het Huis bedenken als ze deze maatregelen als overdreven gul beschouwen.

Wat betreft de Bitcoin, die de neiging heeft zich te gedragen als een risicodragend activum, is het nog harder aan het verzamelen dan Amerikaanse aandelen. Volgens gegevens van CryptoCompare, op dit moment (vanaf 11:08 UTC op 5 november), handelt BTC-USD rond de $14.625, een stijging van 6,52% in de afgelopen 24-uursperiode.