$ 34 millioner i bitcoin forespurt etter et Ransomware-angrep på elektronikkens gigantiske Foxconn

$ 34 millioner dollar i bitcoin bedt om fra elektronikkgiganten Foxconn etter å ha opplevd et DopplePaymer-løsepengeangrep rundt Thanksgiving.

En av verdens største elektronikkprodusenter, Foxconn Technology Group (bedre kjent som Foxconn), har blitt det siste offeret for ransomware-angrep. En hackergruppe hadde angivelig kompromittert data fra selskapets nordamerikanske anlegg i Thanksgiving-helgen, og har bedt om over 1800 bitcoins som etterspørsel.

DopplePaymer Ransomware Attack on Foxconn

Foxconn ble etablert i 1974 og har blitt en av de største elektronikkprodusentene i verden, hvis datterselskaper inkluderer Sharp Corporation, Innolux og Belkin. Den Taiwan-baserte giganten sysselsetter over 800 000 mennesker over hele verden og har fasiliteter i mange land.

Et slikt anlegg, åpnet i 2005 og ligger i Ciudad Juarez, Chihuahua, Mexico, er blitt offer for et DopplePaymer ransomware-angrep, ifølge en rapport fra BleepingComputer.

Hackingen fant sted over Thanksgiving-helgen, og anleggetes nettsted har vært nede siden den gang. Angriperne publiserte Foxconn-filer på et angitt nettside for datalekkasje. Imidlertid har de bare avslørt generiske forretningsdokumenter og rapporter og avstått fra å utstede sensitive økonomiske eller ansatte data.

Rapporten hevdet videre at den intervjuet hackerne der de bekreftet at angrepet bare var på Foxconn sitt Nord-Amerika anlegg og ikke på hele selskapet.

Gjerningsmennene har angivelig kryptert rundt 1200 servere, stjålet 100 GB ukrypterte filer og slettet 20-30 TB med sikkerhetskopier.

$ 34 millioner i Bitcoin forespurt

Ransomware-angrep betyr at hackere infiltrerer enkeltpersoner, selskaper eller organisasjoner og krypterer eller stjeler fornuftig informasjon. For å gi de nødvendige krypteringsverktøyene og få tilgang til dataene igjen, ber gjerningsmennene om løsepenger, noe som ofte kreves i bitcoin.

Dette er tilfelle med angrepet på Foxconn. Hackerne har lagt igjen en løsepenger med en lenke til selskapets angitte offerside på DoppelPaymers Tor-betalingsside. Det lyder at etterspørselen er 1,804,0955 bitcoins. Med dagens priser tilsvarer dette omtrent 34 millioner dollar.

Lignende ransomware-angrep har blitt stadig mer populære i det siste. CryptoPotato har rapportert om flere slike saker de siste månedene alene. Spillgiganten Capcon ble et offer i begynnelsen av november, og hackerne ba om 11 millioner dollar i BTC.

Mer nylig kom The Black Shadow-gruppen i fare for en israelsk forsikringsgigant kalt Shirbit. Etter å ha kryptert store deler av data, krevde hackerne opptil $ 4 millioner i den primære kryptovalutaen.